Tu stiai ca 70% din oamenii care se apuca de sport, renunta?

În fiecare zi te gândești să faci sport, începi entuziasmat o perioada de timp și te oprești la fel de entuziasmat.
Noi oamenii găsim mereu motive de ce să renunțăm: lipsa de timp, bani, plictiseală, nu am chef, etc. Acestea sunt câteva motive pentru care un procent atât de ridicat, adică 70% renunța și vreau să împărtășesc cu voi povestea unei cliente care a ales să nu renunțe. Credeți că ea nu a avut momente când mai bine renunta decât să își facă antrenamentul? Sunt sigur că și tu treci prin stări de genul acesta.

Deși pentru unii ar părea dificil să facă exerciții fără antrenor, acest aspect l-a testat Raluca, care învață să devină disciplinată în zona sportivă, tocmai de la Sibiu. Am ales să vin online în sprijinul celor care vor să investească timp să facă sport, alături de mine, însă distanța nu le permite. Antrenamentele sunt productive și se crează prin relaționarea cu persoana care dorește să facă acea schimbare.

Când am aflat că 70% din cei care se apucă de sport renunță, am rămas uimită. Știu că sunt foarte puțini oameni, cu adevărat, disciplinați, insă chiar 70%? Numele meu este Raluca, iubesc viață, iubesc să am energie, iubesc să fiu plină de vitalitate, iubesc tot ce mă incojoară și încep cu mine. Iubirea de sine e importantă, cea mai importantă, insă deși sănătatea este în topul valorilor mele, nu făceam prea mult în această direcție. Sănătatea știu că se află în topul valorilor pentru majoritatea persoanelor cu care relaționez și tocmai din acest motiv am ales să impărtăsesc cu voi experiență mea. Aveam nevoie să fac sport, dar îmi lipsea o persoană care să mă motiveze să merg în direcția aceasta, disciplinat.

Eram mereu deschisă la activităti sportive, doar că mereu reușeam să găsesc diverse scuze pentru a amâna acel moment să o fac pe un anumit termen. La propunerea lui Marian de a participa la antrenamentul online de 10 zile, nu am stat pe gânduri. Am acceptat cu entuziasm provocarea lui, care era provocarea mea, de fapt. Au fost 10 zile intense, care m-au determinat să îmi dau seama că reușita vine prin efort, răbdare, timp investit. Deși cuvintele par mari, ce am trăit în sală este unic pentru că, am acționat, și odată cu acceptarea provocării, mi-am dat mie o promisiune că indiferent de stare pe care o am sau activitățile care intervin vreau să termin ce mi-am promis.

10 zile de antrenament

În ziua 1 am crezut că totul este simplu, pentru că eram entuziasmata, și simțeam o poftă de a-mi dovedi că pot. Antrenamentul a fost foarte util, am lucrat tot corpul. Fiecare exercițiu foarte bine gândit, astfel încât nu simțeam presiune prea mare. Prima zi a fost o reusită, antrenamentul meu a durat puțin, ideal pentru a nu-mi pierde foarte mult timp la sală. Simțeam că pot mai mult, insă am acceptat că este prima zi și mi s-a spus că o să am senzația că nu e suficient. În această zi am sesizat că brațele mele au nevoie de mai multă atenție.

În ziua 2 a fost o provocare pentru că m-a prins febră musculară la brațe, insă cu ajutorul exercițiilor alese și adaptate la nevoile mele, am finalizat antrenamentul cu zâmbetul pe buze. Nivelul de energie, digestia și starea de spirit a întregii zile s-au imbunătătit considerabil din cauza unor antrenamente care mi-au redat vitalitatea.

Dacă în primele două zile, m-am simțit comod, din a treia zi lucrurile au început să fie din ce în ce mai serioase, insă chiar și așa, mentoratul și motivația lui Marian au reușit să scoată ce e mai bun din mine, astfel încât la sfârșitul antrenamentului m-am simțit mai puternică și mai dornică să încep următorul antrenament.

În ziua 4, m-am bucurat de o pauză pe care sincer nu o așteptam cu sufletul la gură. M-am simțit atât de bine în primele zile încât nu simțeam nevoia sa o fac, dar dupa mi-am dat seama ca fizicul meu avea nevoie. Am ascultat indicația antrenorului și am fugit la Brașov pentru relaxare. Corpul meu era pregatit pentru următoarea zi.

După pauză, am primit o surpriză: numărul exercițiilor a crescut, și dificultatea a crescut. În ziua 5 și 6 am simțit cum provocarea era tot mai mare și simțeam cum subconștientul îmi găsește motive să renunțe. Am simțit că sunt puternică și mi-am dat seamă că POT, MERIT și VREAU să termin ce am început. Corpul meu supus exercițiilor fizice era „ca peștele în apă”, simțeam că sunt pe drumul cel bun, că sănătatea nu inseamnă doar sport, ci și mentorat, învingerea friciilor, putere, ambiție și multe abilităti care se dezvoltă pe parcursul antrenamentelor. Sunt foarte multumită de progresul meu!

În ziua 7, antrenamentul m-a prins acasă, și Marian mi-a oferit un program de 25 minute. Acum vreau să impărtăsesc cu voi cum mă energiez eu și cum termin orice antrenament cu zâmbetul pe buze. Iubesc muzică latino, iubesc stilul bachata, în momentul în care ascult acest gen de muzică „uit de tot” și trăiesc acolo. Am realizat un antrenament acasă și în playlist-ul meu rulau melodiile preferat. Sincer spun, a fost cel mai tare antrenament, am fost degajată, m-am simțit confortabil și nici nu știu când au trecut.

După așa o săptămană plină de antrenament, am început și o zi de luni perfectă (ziua 8), antrenamentul a fost solicitant, oridinea exercițiilor s-a schimbat, eram obisnuită într-un fel, iar subconștientul meu a sesizat schimbarea, dar a fost foarte, foarte bine. Știam că orice moment în care voiam să renunț și nu renunțăm, mă țineam tare era, de fapt, acea cărămidă pe care eu o puneam fundației mele. O fundație pe care am construit-o pentru a face fată antrenamentelor viitoare. Și cu optimism și zâmbetul pe buze am pornit spre antrenamentul ce urmă.

A sosit cu păși repezi și acest antrenament (ziua 9), destul de solicitant, insă acum știți care sunt metodele mele de relaxare, pe langă muzică mea favorită în căsti, dimineață practic și meditație, iar în acest fel pornesc către o nouă zi provocatoare cu zâmbetul pe buze. Am resimțit cum dificultatea antrenamentului creștea, insă am rezistat eroic să îmi ating țelul, acela de a fii foarte ascultătoare și de a finaliza cu succes antrenamentele.

În ziua 10 am făcut o recapitulare la tot ce am făcut până în prezent. Era happy că am terminat, însă mă gândeam ce fac mai departe. Pentru că sportul nu înseamnă 10 zile, ci o viață întreagă în care ai grijă de corpul, mintea și sufletul tău. Mă bucur pentru alegerea făcută și îți recomand să îți găsești motivarea ta în sport către rezultate.

Raluca a dovedit că poate să își depășească zona de confort, a învățat că a fi diferit înseamnă tot un antrenament, iar în 10 zile a trecut prin multe stări, care în final au făcut-o să fie fericită!

Fii și tu diferit! Fii și tu printre cei 30% care nu renunță! Lasă idea că nu ai timp, bani, prieteni cu care să faci asta, etc și provoacă-te și tu la un antrenament de 10 zile, vei deveni un om responsabil, mai puternic și cu o mentalitate de invingător!
CREDE ÎN POTENȚIALUL TĂU, CHIAR DACĂ NU AI VĂZUT REZULTATELE, ÎNCĂ.

Comments are closed.