Sportul alunga monotonia din viata cotidiana


⊆ Săptămâna trecută, vineri(27 ianuarie) am scris un amplu articol despre cele 7 secrete care te vor face sa privești diferit sportul

(http://moveinspire.ro/7-secrete-care-te-vor-sa-privesti-diferit-sportul/.

Sunt sigur ca, deși, le-am numit secrete, pe unele le știai, pe altele poate mai puțin, insă eu iți dau adevăratul motiv pentru care am dat această denumire.Câte persoane crezi tu ca reușesc sa le pună in practică?

Azi vreau să vă spun ce am putea sa facem pentru a reuși sa alungăm prin sport, monotonia din viața cotidiană.


Studiile au demonstrat faptul  că aproape  jumătate din români nu fac niciodată sport și că doar 8 din 100 practică sportul cu regularitate.

Românii sunt cu mult sub media europenilor, fapt consemnat in eurobarometrul –Sport și activitate fzică-.

Unul dintre motivele invocate de către noi, românii, este faptul că „ne plictisim” foarte repede de activitatea pe care o desfașurăm.

Sportul nu ne oferă aceasta ocazie de a ne plictisi deoarece exista o varietate foarte mare de exercitii si de combinatii ale acestora care pot fi practicate la diferite niveluri.

Mișcarea de zi cu zi ne ajută să facem schimbări substanțiale in viața noastră cum ar fi:

-Eliminarea repezelii, a lipsei răbdarii;

-Diminuarea scepticismului;

-Focusarea atenției;

-Dispariția ignoranței si a subestimării eului;

-Eliminarea pesimismului.

Toate aceste piedici dau naștere nemulțumirii, cauzează discomfort psihic si fizic și conduc la stări emoționale negative.

Incapacitatea de a face un pas nou și de a păstra ceea ce am obținut sunt datorate instalării monotoniei in viața noastră iar de multe ori cădem in această capcană datorită deciziilor vicioase luate de catre noi.

Pentru a ne schimba calitatea vieții, deci pentru a ne crește vitalitatea avem nevoie de un management pozitiv al energiei interioare.

Sportul ne arata cum putem ajunge la un  echilibru cu noi înșine iar in acest fel putem determina schimbări in viața noastră, testându-ne in mod regulat limitele.

Prin mișcare, datorită oxigenării bune a creierului, este secretat „hormonul creativității” ACTH ( hormonul adrenocorticotropic). Acesta oferă psihicului un feedback pozitiv in momentul in care realizăm ceva ce ne influențează in bine cursul vieții.

Satisfacția de a deveni in fiecare zi mai buni ne oferă  șansa de a evada din monotonie si de a ne focusa pe indeplinirea viselor noastre. Nu te limita la ceea ce îți oferă viața, fă o schimbare care te va face fericit si pentru care îți vei mulțumi mai târziu când vei vedea rezultatele!

Stați alături de noi pentru că in fiecare vineri vrem sa aducem valoare in viața dumneavoastră prin cele mai utile informații.

Va mulțumim,

Bogdana Breban

Leave a Reply