Pilates – relaxare si tonifiere

pilates

Trebuie sa stiti ca PILATES-ul este o experienta cu surprize placute pentru corp, mai ales pentru cei care nu au mai incercat pana acum.
Incalzirea
Prima miscare, prima incercare sa va coordonati corpul cu mintea. Va vand un pont, trebuie sa asculte unul de celalalt. Exercitiu de recomandat si acasa: va intindeti pe spate, pe o saltea de fitness sau pe un covoras, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Trageti aer adanc si incet in piept, astfel incat sa aveti senzatia ca ajunge in abdomen, apoi expirati, incordandu-va muschii abdomenului. Inspirati din nou si ridicati soldurile, astfel incat sa formati o linie dreapta intre umeri si genunchi. Mentineti pozitia cateva secunde, apoi expirati si coborati corpul pe podea.
Veti avea ceva obiectii din partea propriului abdomen, putin cam incordat dupa acest exercitiu.
Actiune, dar pe loc!
Vom lucra cu ajutorul unor benzi elastice (sau alte accesorii) cu cat mai stranse, cu atat mai solicitante. Totul de la lent la foarte lent. Aici vine partea amuzanta in care verific cine a avut emotii inainte de curs si si-a facut putin curaj. Pentru ca exerciţiile va testeaza echilibrul, siguranţa cu care mentineti o miscare, si ritmicitatea proprie corpului vostru. Nu va autosabotati, aceste exercitii pot fi practicate de oricine, indiferent de vârstă, sex sau condiţie fizică.
Nu ne grabim nici la final
Intindeti-va pe spate, cu picioarele drepte si bratele pe langa corp. Inspirati adanc, apoi expirati si ridicati usor capul, umerii si picioarele de la podea. Ramaneti in aceasta pozitie, inspirati si expirati de 5 ori, apoi reveniti la pozitia de start.
Beneficiile din manualul de utilizare: un corp tonifiat, dezvoltarea motricitatii, a capacitatii de coordonare a miscarilor cu respiratia, mai multa gratie, suplete, eleganta, dar si relaxare la nivel mental si obtinerea unei stari generale de bine.
Pilatesul vă va pune capul unde aveti picioarele: flexibilitate, armonie intre fizic si psihic.

Inspira-te si tu din miscare! Ne vedem la clase!

 

Sursa photo: rarinantesbogliasco.com


Leave a Reply