Fii optimist! scapa de frica si actioneaza catre rezultate

Tu încă aștepți să dispară frica de a avea rezultate, de a te disciplina, de a face exerciții fizice, de a face o schimbare? Întotdeauna planifici să faci ceva în direcția sănătății tale, de la nutriționist sau un abonament la sală, la o simplă alergare în parc. Și totuși a trecut ceva timp și ai diverse conștientizări că te minți, dar pentru că timpul îți lipsește să te gândești la tine, treci repede peste. Mereu eziți și atunci când dai vina pe factorii externi, de fapt, îți place zona de confort în care te afli. Mereu vorbești de kilogramele în plus sau de lipsa de energia, mereu aduci scuze pentru starea ta. Oamenii din jurul tău te vor fericit și încearcă să te susțină, dar frica ta de acțiune amâna orice urmă de a fi fericit.

Ce provocări ai?

De câte ori te gândești să te apuci de sport, mereu ceva te oprește, și îți spui că o vei face la momentul potrivit. Provocarea este că această gândire a ta te programează către eșec pe toate planurile, și presupun că simți că nu ești bine și mereu te ascunzi în spatele unor motive inexistente. Gândește-te la ziua în care te vei prioritiza, și vei decide să îți dedici timp pentru sănătatea ta, iar celelalte vin ca un automatism, și încet vei face același pas pe toate planurile din viața ta.
La început este incomod, o să te simți ca un copil care învață să meargă și cade la fiecare pas. În timpul acesta îți dezvolți încrederea în tine și deși o să ți se pară totul pe dos, timpul, satisfacția și energia vor domina toate activitățile din viață ta. Cu fiecare pas pe care îl faci vrei ca frica să dispară, adică speri să se întâmple acest lucru.
Să știi că mereu când te duci într-o direcție nouă există această frică, doar că de această data este o frică constructivă, bazată pe curiozitate.

Într-o zi o să ți se aprindă un beculeț în care o să îți dai seamă că:

1. Frica nu o să dispară niciodată atât timp cât vrei să te dezvolți.
Dacă gândești că: "atunci când o să slăbesc atâtea kg sau o să arăt tonifiata ca X, o să fiu cea mai fericită.", te îndrepți către eșec pentru că nu îți dai libertatea să te bucuri de proces.
Relația ta cu frică se îmbunătățești când îți vei crește încrederea în tine.
2. Singură modalitate legată de frica de a slăbi este să slăbești.
Frica de sport o să dispară când faci sport. Procesul dispariției fricii durează în funcție de motivația pe care o ai de a face sport.
3. Singură modalitate să te simți mai bine în propria piele este să acționezi.
Du-te la sală, ia-ți un program de exerciții de pe internet și aplică. La început renunți de câteva ori, însă este procesul de disciplinare și în timp sportul în viața ta o să devină un mod de viață.
4. Nu doar tu vei simți teamă de a avea contactul cu sala, cu sportul, că vrei să slăbești și poate nu reușești, ci toți cei care vin la sală sau care fac acealasi lucru ca și ține. Toți, absolut toți au avut sau au aceeiasi teamă.

Exemplu: dacă ești nevoit să înveți să dansezi momentul de nuntă, alături de partenerul tău, până va apucați de acel moment amânați, însă odată ce te duci la alte nunți vei cunoaște aceleași sentimente pe care le veți întâlni și voi ca și cuplu. Găsești o motivație, pentru că oricum nu ai cum să scapi de momentul de nuntă, fiind o tradiție frumoasă unde voi deschideți seară, ceea ce înseamnă că friciile pe care le aveți înainte, trebuie să le gesionati.
Tu ai exemple în jurul tău?
În fiecare zi vezi exemple de oameni de succes în toate domeniile de activitate sau colegi de muncă care se lauda cu performanțele pe care le au de când s-au apucat să facă sport disciplinat. Până când nu te pui în legătură cu temerile pe care le ai, vei vedea aceste povești și nu vei simti care este legătură și vei spune că sunt norocoși.
Adevărul este altul, fiecare persoană care se lauda cu succesul ei, a trecut și trece zilnic prin multe frici pentru a răzbate în prezent. Ei știu conștient sau inconștient să simtă frica și să acționeze fără să dea înapoi.

Dragă cititorule, tuturor ne este frică să avem rezultate, îți recomand să înveți să îți gestionezi aceste frici și să te bucuri de proces. Orice pas pe care îl faci iti recomand să fie în direcția rezultatelor si niciodată nu este un pas mic sau mare, este doar un pas către dezvoltarea ta.
Vrei să participi și tu la activități sportive?

Alege un antrenament online!
Ești din București! Perfect!
Poți beneficia atât de antrenament personal la sală cât și de antrenament online! MoveInspire are soluția pentru tine, indiferent de situație!
Mult succes îți doresc!
Marian Cristian Marin

Comments are closed.