Ce alegeri facem cand vine vorba de alimentatia noastra

Primesc multe întrebări legate de cum funcționează corpul nostru: ce sunt macronutrimentele, cu ce să gătim, ce sunt grăsimile rele, monosaturate sau polinesaturate, dar carbohidrații? De ce corpul nostru ar avea nevoie de toate acestea?

Haideți să vorbim despre macronutrimente:

Grăsimile, proteinele și carbohidrații se numesc macronutrimente, ele sunt cele trei surse de energie principale.
Cele trei sunt importante pentru că ne ajută ogranismul să rămână slab, puternic și sănătos.

În timpul unei activități de mică intensitate, cum ar fi să te uiți la televizor, să te duci în mall, și chiar să stai, să dormi, corpul utilizează în special grăsimi pentru a avea energie.
Când ai activitate intensă, corpul ia energie din carbohidrați depozitați.

Grăsimile

Care este rolul lor?

Pentru că nu se înțelege rolul grăsimilor în organism, oamenii cred despre ele că sunt rele și îngrășa. Când vrei să slăbești sunt sigur că renunți la grăsimi prima data. Nu toate grăsimile sunt la fel, de exemplu Omega 3 (din peștii grași), ajută la reducerea inflamațiilor. Ele sunt cunoscute și că acizi grași pentru că nu poți fi secretați în organism și trebuie obținuți din alimentație. Grăsimile joacă un rol esențial și în absorbită vitaminelor A, D, E și K. Se încearcă o asociere a carbohidraților, adică energia, dar gasimile sunt, de fapt, cele mai pline de energie macronutrimente dintre toate. Grăsimile asigură organismului 9 calorii pe gram, comparativ cu doar 4 calorii pe gram provenite din proteine și carbohidrați. Ele se digera mai greu în organism, ceea ce înseamnă că te simți satul mai mult timp și e mai puțin probabil să iei o gustare între meșe.

7 motive pentru care grăsimile sunt importante pentru organismul nostru:

1. Oferă energie
2. Permit absortia vitaminelor liposolubile
3. Ajută la reglarea temperaturii corpului
4. Protejează organele, nervii și țesuturile
5. Dezvoltă noi țesuturi sănătoase
6. Sunt implicate în secreția de hormoni
7. Părul, unghile și pielea vor fi mai protejate.

Va prezint mai departe cele trei tipuri de grăsimi:

1. Saturate- grăsimi animale, unt, ouă, brânzeturi, ulei de cocoș;
2. Mononesaturate- arahide, avocado, ulei de măsline extra virgin, ulei de arahide, ulei de susan;
3. Polinesaturate- ulei de floarea floarelui, de nuci, de semințe de în și pești grași că somonul și macroul;
DD_addfat_mobile

Scriu cateve informații despre fiecare pentru a veni în sprijinul vostru mai detaliat:

Grăsimi saturate

Grăsimile hidrogenate pe care trebuie să le eliminăm din alimentia noastră nu se găsesc doar în produse de patiserie, dulciuri și fast-food. Ele sunt ascunse și în multe produse cu conținut scăzut de grăsimi. De fel anumite semipreparate cu conținut scăzut de grăsimi, de exemplu, să aibă puține grăsimi saturate, sunt pline de grăsimi trans- nesăturate hidrogenate care le măresc termenul de garanție.

Grăsimi mononesaturate:

Se găsesc în alimente precum: arahide, avocado, ulei de măsline extra virgin, de arahide, de susan sunt bune pentru creșterea nivelului colesterolului. O mână de arahide, de semințe sau o jumătate de avocado poate reprezenta o gustare perfectă, ele îți mențin stabil nivelul glicemiei și îți asigură energie pentru mai mult timp. De evitat batoanele de cereale cu zahăr și ciocolată.

Grăsimi polinesaturate

Comments are closed.