7 secrete care te vor face sa privesti diferit sportul“WE DON’T HAVE TO BE GREAT TO START, BUT YOU HAVE TO START TO BE GREAT”-Zig Zagler


Sportul în viața de zi cu zi prezintă multiple beneficii atât pentru corp cât și pentru psihic.

Mintea și corpul nostru trebuie să se afle într-o permanentă armonie pentru a ne induce o stare de bine, iar exercițiile fizice sunt cele care ne fac să gândim mișcarea, să învățăm să ne menținem sănătoși și fericiți de-alungul timpului.


În acest articol vă voi detalia 7 secrete pentru care sportul trebuie practicat zilnic.

1.Sportul alungă monotonia din viața cotidiană

Exercițiile fizice influențează corpul și mintea asemeni unei arte. Grația și eleganța unor mișcări te fac să evadezi și să iți stabilești/restabilești încrederea în tine.

2.Sportul versus stresul

În cazul în care problemele zilnice ne stresează peste măsură și apare suprasolicitarea, randamentul nostru scade și ajungem să fim atacați de nervozitate, iritabilitate crescută, insomnie, nemulțumire sau chiar să se instaleze la nivel fizic (apariția bolilor). Stresul slăbește sistemul imunitar, iar noi astfel devenim vulnerabili în fața agenților patologici. Presiunea cronică la care suntem supuși omoară neuronii din hipocampus (zonă a creierului care influențează procesele vegetative, exemplu: SOMNUL, iar acest fapt cauzează insomnii lucru care nu ne permite să ne “reîncărcăm bateriile”.

3.Mișcarea zilnică iti da o stare de bine

Fiecare dintre noi suntem într-o continuă căutare a fericirii. La baza acestei fericiri stau endorfinele, substanțe chimice care determină apariția stării de euforie și întăresc sistemul imunitar. Endorfinele au ca efect până și încetinirea procesului de îmbătrânire. Sportul determină eliberarea endorfinelor în organism, fapt ce ne menține fericiți, sănătoși și tineri.

4.Persoanele mai active sunt mai frumoase

Frumusețea îsi are originea în interior, în starea de bine. Sportul are capacitatea nu doar de a prelungi viața, cât și de a-i schimba calitatea. Un trup frumos și sănătos oferă o stare de împlinire, de încredere în sine, fapt ce va fi semnalat și de persoanele din jur.

5.Sportul te relaxeaza

Coșmarurile și randamentul scăzut în activitatea pe care o desfășurati sunt urmări ale tensiunii psihice. Creierul nu este lăsat să se relaxeze, iar acest lucru vă împiedică să aveți o viață productivă. Una dintre modalitățile prin care creierul se detensionează este mărirea aportului de oxigen la nivelul acestuia. Hematiile (globulele roșii) sunt responsabile cu transportul oxigenului. Acest transport poate fi accelerat prin intermediul sportului.

6.Socializarea și autodisciplina

Cercetările în domeniul medical scot la iveală din ce în ce mai mult rolul dominant al hormonilor în funcționarea noastră optimă. Experiențele sociale și interacțiunea noastră cu diverși indivizi în timpul unei ore de sport determină secreția de oxitocină, un neurotransmițător cu impact puternic asupra fericirii noastre. Sportul ne educă înspre autodisciplină și respect față de cei din jur.

7.Oamenii de succes fac sport

Succesul și starea de bine a unei persoane se află într-o relație de interdependență.Mișcarea oferă oamenilor un prilej de autocunoaștere iar sportul ne educă prin faptul că putem realiza că nimic nu este imposibil, că mereu există o cale de a ne autodepăși. În viață, această lecție odată învățată ne va determina să fim conservanți și perseverenți în ceea ce facem.

            Dacă in acest articol v-am spus CE trebuie imbunătățit in activitatea dumeavoastră, in următorul nostru articol vă vom spune CUM puteți reuși să puneți in practică pentru ca dumneavoastră să valorificați aceste 7 secrete prin care sportul este un aliat care vă va schimba viața în bine.

            Stați alături de noi pentru că in fiecare vineri vrem sa aducem valoare in viața dumneavoastră prin cele mai utile informații.

Va mulțumim,

Bogdana Breban

Trackbacks

Leave a Reply