11 idei pentru o viata “PLINA DE VIATA”!

Humblehoney

 1. Bea mai multa apa! O hidratarea adecvata este absolut necesara pentru o sănătate bună. Chiar daca nevoile noastre de hidratare pot fi satisfăcute si de alte băuturi, apa potabilă este o opțiune fara calorii și fără adaos de zahăr.
 2. Acorda-ti 10 minute cu tine in fiecare dimineata! Invata sa iti incepi ziua prin a multumi pentru tot ce ai, fa-ti plinul de energie pozitiva in fiecare zi: asculta muzica ta preferata, citeste, urmareste un clip care te motiveaza, alege sa faci cateva exercitii fizice si cu siguranta ziua ta va incepe altfel!
 3. Fa miscare la locul de munca! Comportamentul sedentar are consecințe negative asupra sănătății noastre. Stabileste drept obiective sa stai mai des în picioare sau sa iti iei pauze pentru plimbari scurte sau sesiuni de stretching.
 4. Corecteaza-ti postura! O postura neadecvata afectează atât sănătatea fizică cat si mentală. Obisnuieste-te sa iti tii spatele mereu drept, umerii inapoi si capul sus, ca și cum ai avea de tinut o carte pe cap. Evita aplecarea, cocosarea, in primul rand pentru ca este o postura nesanatoasa pentru coloana si in al doilea rand pentru ca daca te-ai uita in oglinda in mod sigur nu iti va placea de tine!
 5. Foloseste o parte din masa de pranza pentru o plimbare! Pastreaza cel putin 5 minute din timpul acordat pranzului pentru o plimbare! Te ajuta sa fii mai activ si mai ales are o putere nebanuita impotriva stresului!
 6. Plateste-te pe tine prima data! Cei mai multi oameni vor sa economisesca bani dupa ce fac cheltuieli, insa in cele din urma nu o mai fac! Decat sa astepti sa vezi ce iti mai ramane dupa cheltuielile lunare, propune-ti sa pui deoparte mai inainte!
 7. Petrece mai mult timp cu familia si prietenii! Acest lucru te poate ajuta să elimini starea de stres, sa râzi mai mult și să te relaxezi – toate acestea te ajuta sa iti imbunatatesti starea de bine!
 8. Fa-ti un obicei din a aprecia tot ceea ce ai, dar și pe cei mai importanți oameni din viața ta! In fiecare zi scrie trei lucruri pentru care esti recunoscător și un lucru pe care il vei face pentru a sprijini pe altcineva. Invata sa transformi o experiență negativă într-o experiență pozitivă! Te ajuta să să apreciezi fiecare experiență pentru ceea ce este – o noua oportunitate de a învăța.
 9. Danseaza mai mult! Da, ofera-ti timp sa dansezi, sa te eliberezi de stres, sa te te simti bine, tu cu tine! O buna alternativa sunt clasele de aerobic, acolo vei gasi o muzica buna si multa energie!
 10. Mergi la culcare cu 10 minute mai devreme! La sfârșitul săptămânii, vei avea 70 de minute in plus de somn. Dacă iti vei face un obicei din asta tot anul, vei dormi cu 60 de ore mai mult. Imagineaza-ti cât de odihnit te vei simti!
 11. Zambeste mai mult! Se spune ca zambetul este cea mai scurta cale de comunicare dintre oameni, invata sa zambesti mai mult si vei observa cum o sa ii molipsesti pe cei din jurul tau! Trateaza momentele tensionate cu zambet si o sa gasesti rezolvarea mai repede!

 

Leave a Reply